Токсичните взаимоотношения, подхранвани от несигурност и ниско самочувствие, карат двойките да

...
Токсичните взаимоотношения, подхранвани от несигурност и ниско самочувствие, карат двойките да
Коментари Харесай

8 признака, че излизаш с комплексиран мъж

Токсичните взаимоотношения, подхранвани от несигурност и ниско самочувствие, карат двойките да живеят в непрекъснат цикъл от изкуствено основана драма, постоянни разногласия и продължителни интервали на ледено безмълвие. Докато изследванията демонстрират, че мъжете нормално имат по-високо самочувствие от дамите, изключително с напредването на възрастта, въпреки всичко има доста мъже, които страдат от доста ниска самокритика. В същото време не желаят да бъдат възприемани като слаби и по тази причина могат да показват комплексите си по противоречиви способи, написа Edna.bg.

Няма да ви посъветваме, в случай че разпознаете своя сътрудник в днешната публикация, да избягате от него. Напълно допустимо е да се помогне на подобен човек, като го насърчавате да вижда позитивното, отбелязвате триумфите му и го вдъхновявате да реализира победи, които да го повдигнат в личните му очи.

На първо място обаче е важно да разпознаете сигналите, че вашият мъж страда от ниско самочувствие. След това можете да оцените обстановката и да решите по какъв начин да продължите.

Ето 8 вида държание, които освен разкриват, че той страда от комплекси, само че и могат да разрушат връзката ви:

1. Редовно прави пресилени, самоиронични изказвания

Още от антични времена се счита, че думите имат магическа мощ и се трансформираме в това, което споделяме. Мъжът, който се подценява с изрази като " Не мога да допускам, че ще излизаш с някой като мен " или " Ти не си от моето равнище ", може да наподобява като непретенциозен и даже занимателен, само че най-вероятно зад самоиронията крие дълбоки комплекси. Понякога може да наподобява, че търси похвали с такива реплики, само че в случай че ги чувате постоянно, повода е по-притеснителна. Това може да бъде и механизъм за самоотбрана. Често хората с комплекси избират да се подиграят сами на нещо в себе си, което не могат да понесат, преди някой различен да ги обиди за същото.

2. Той е свръхкритичен към вас

Увереният мъж излиза с дами, които в действителност харесва. Ако вашата половинка непрекъснато ви подлага на критика (от външния тип до характера ви), това е неприятен знак. Вероятно проектира личната си неустановеност върху вас и се пробва да ви уязви посредством нея, с цел да ви трансферира тревогата, породена от ниското самочувствие.

3. Той е перфекционист и очаква същото от другите

Въпреки че преди всичко поставихме ироничните и подценяващи мнения към себе си, знак за съществени комплекси може да бъде и противоположното държание. Този мъж обича да приказва за това, че всичко в живота му е съвършено: домът, колата, облеклата, работата, приятелите и така нататък Хората, които изпитват потребност да наподобяват идеални, постоянно се пробват да убедят освен другите, само че и себе си, че имат стойност. Ниското самочувствие е оставило голяма празнота у този човек и той търси материални неща, с цел да я запълни.

4. Той е безсърдечен отрицателен черноглед

Щастливите хора се пробват да видят най-хубавото в другите и търсят позитивното в множеството обстановки. Ако той непрекъснато показва какво не е наред и какво може да се обърка, това е червен байрак за вас. Това държание може да бъде токсично, тъй като сходен метод на мислене неизбежно се отразява на близките, изключително на дамата до него.

5. Проявява огромна ревност 

Много хора считат ревността за доказателство за обич, само че още толкоз имат вяра, че точно прекомерната ревнивост в първият палач на една връзка. Мъжът, разяждан от комплекси, е ужасяващ, че някой от тях ще ви отнеме от него, тъй като той има вяра, че не ви заслужава и съвсем всеки различен е по-привлекателен сътрудник. Това е по този начин, тъй като той не схваща за какво въобще една жена би желала да е с него. Друго нещо, за което би трябвало да внимавате, е дали той ревнува от вашите достижения, тъй като изследване оповестява, че самочувствието на мъжа пада внезапно, когато една жена съумява в кариерата и живота си.

6. Иска ви само за себе си

Приятелите са значими за всеки и започването на нова връзка не би трябвало да става причина да ги загърбите. Ако той не желае да прекарвате време с тях и не желае да ги опознае, това е проблем. Мъжът, изпълнен с комплекси, желае цялото ви време и внимание. Това му оказва помощ да се почувства значим и специфичен.

7. Не може да признае, когато бърка

Ако той постоянно упреква другите и не може да огледа в себе си и да признае, когато е направил неточност, това е мотив за терзание. Част от ниското самочувствие е дълбокият боязън от неуспех. Грешката се приема като житейски урок от постоянните хора, само че за човек с ниско самочувствие всяка неверна стъпка е ужасяваща, тъй като подхранва неговата негативност към себе си.

8. Не се вслушва в това, което му казвате

Всеки знае, че мъжете постоянно не слушат дамите или най-малко не схващат тъкмо какво имаме поради. Ако обаче половинката ви постоянно ви схваща неправилно, бързо се наскърбява и е податлив постоянно да ви съди строго и да ви се сърди за някои изявления, това може да е знак за дълбоките му комплекси. Може би той се държи отбранително, приемайки всичко, което казвате, като персонална офанзива против себе си. А всяка полемика може да се трансформира в трагичен спор.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР